Регионални центар за баштину Баната – Concordia

srpski  |  english

Oбредни хлебови јужног Баната

У организацији Градског музеја Вршац и Регионалног центра за заштиту културне баштине Баната, у петак, 25. септембра 2015. године одржана је нова креативна радионица, за децу са сметњама у развоју, ђаке Школе за основно и средње образовање “Јелена Варјашки”

Опширније...

Kреативнa радионицa керамике за децу са сметњама у развоју

У организацији Градског музеја Вршац и Регионалног центра за заштиту културне баштине Баната, у петак, 17. јула 2015. године је отпочет пројекат под називом “Осмех другарства”, с циљем да се реализује низ едукативних уметничких радионица за децу са сметњама у развоју, ђаке Школе за основно и средње образовање “Јелена Варјашки”.

Опширније...

Иницијатива за креирање стратегије развоја културног туризма у Банату

Март—јули 2012, хотел „Србија“, Вршац

Кроз три одржане радионице у организацији тима за реализацију пројекта из фондова ЕУ ИПА и општине Вршац -  „Регионални центар за баштину Баната – Конкордија“, покренута је иницијатива за успостављање сарадње и формирање стратегије развоја културног туризма у прекограничној зони српског и румунског Баната.

Опширније...

Класификација и стање очуваности непокретних споменика културе

27-28 јуни 2012. Године 

Истраживачка радионица о попису и утврђивању стања очуваности непокретних споменика културе, одржана је 27. и 28. јуна. Румунски и српски чланови пројектног тима, као и колеге из Музеја Баната и Градског музеја Вршац, посетили су неколико локација на територији Градског музеја Вршац.

Опширније...