Регионални центар за баштину Баната – Concordia

srpski  |  english

„Дар за свако дете”

 У понедељак, 7. септембра, у Градском музеју одржана је донаторска конференција „Дар за свако дете“, у организацији Општине Вршац, Градског музеја Вршац и Регионалног центра за баштину Баната „ Конкордија“.

Захваљујући донацијама: комуналног предузећа „Други октобар“, Хемофарм Фондације, „е СМАРТ системс“, аутобуског превозника СТУП „Вршац“ , Хотела „Србија“, фирме „Хитеам“ и фирме „Зока“, реализоваће се циљ због кога је донаторска конференција и уприличена - организација тродневне едукативне екскурзије за ђаке школе „Јелена Варјашки“.

Гостима се обратио председник Општине Ч.Живковић, захваливши се донаторима. Наводећи да ће овај поклон обрадовати тридесетак ученика са сметњама у развоју, међу којима су и деца која ће се први пут упутити на екскурзију, председник је посебно захвалио главним донаторима Хемофарм Фондацији и комуналном предузећу „Други октобар“ нагласивши да често није потребна компликована организација, нити велика сума новца, већ жеља да се учини нешто лепо за ближње, што овај пример одлично показује. Председник је истакао и да су леп пример личним донацијама дали чланови Одбора директора Хемофарма С.Пејовић и Д.Милутиновић.

Гостима се потом обратила и Александра Панић, чланица Већа задужена за културу. А. Панић је похвалила иницијативу управе Градског музеја и констатовала да је ово одличан пример сарадње ресора културе и образовања уз подршку компанија и градских институција.

 Директор школе „ Јелена Варјашки“ Д.Милић је, испред колектива школе, захвалио иницијаторима ове хумане акције, као и донаторима, на лепом гесту пажње према ђацима школе „Јелена Варјашки“.

 У програму су учествовали: Јана Томић, ученица шестог разреда музичке школе „Јосиф Маринковић“, која је свирала нумеру на гитари; као и Мила Добросављевић, која студира прву годину Музичке академије на одсеку флауте, која је извела нумеру заједно са Јасмином Међо, ученицом четвртог разреда средње музичке школе, која је пратила на клавијатурама.

Догађају су присуствовали: начелник општинске управе Ј.Кнежевић, секретар Скупштине општине М.Живков, чланови општинског већа В.Станојев, М.Кулић и В.Вемић, члан Одбора директора Хемофарма задужен за финансије Д.Милутиновић, руководилац ЕЈ „Услуге“ комуналног предузећа “Други октобар“ А.Јевремовић, директор саобраћаја превозника СТУП „Вршац“ Г.Пријовић, техничко - комерцијални директор превозника СТУП „Вршац“ Б.Давидов, генерални директор Хотела „Србија“ А.Кампфер, А.Пајић представник Хемофарм Фондације, директорка музичке школе „Јосиф Маринковић“ О.Шинковић и други уважени гости.